Sa mori tu?
Lista Forumurilor Pe Tematici
Sa mori tu? | Inregistrare | Login

POZE SA MORI TU?

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolalola
Femeie
22 ani
Cluj
cauta Barbat
26 - 80 ani
Sa mori tu? / •LumeaParanormalului.dap.ro• / atena-zeita Moderat de LumeaParanormalului.dap.r, Saya:P
Autor
Mesaj Pagini: 1
WoxRr
Sa mori tu?!?

Din: craiova :x
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2872
Atena (greacă: Αθήνα, Athina,Τριτογėνεια, Tritogenia) era una dintre cele mai mari divinităţi ale mitologiei greceşti, identificată de romani cu zeiţa Minerva. Era zeiţa înţelepciunii, pe care grecii o mai numeau şi Pallas Athena sau, pur şi simplu, Pallas.

_______________________________________


pus acum 14 ani
   
WoxRr
Sa mori tu?!?

Din: craiova :x
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2872
Atena era fiica lui Zeus şi a lui Metis. Zeus a înghiţit-o însă pe Metis înainte ca aceasta să nască, astfel că Atena a ieşit direct din capul lui Zeus, cu arme şi armură cu tot. În momentul când a apărut pe lume, a slobozit un răcnet războinic, care a cutremurat cerul şi pământul. Atena era simbolul atributelor reunite ale părinţilor ei. Ea personifica forţa moştenită de la Zeus, îmbinată cu înţelepciunea şi prudenţa lui Metis. Zeiţă războinică, reprezentată cu coif, suliţă şi egida pe care era zugrăvit capul Gorgonei Medusa, Atena a jucat un rol important în lupta împotriva giganţilor. Ea participă, de asemenea, la războiul troian alături de greci, pe care-i susţine, neputând uita jignirea adusă de Paris. Este cunoscută disputa dintre Atena şi Poseidon cu prilejul împărţirii diverselor regiuni ale Greciei. Cu această ocazie, consiliul zeilor a făgăduit să dea Attica aceluia din cei doi care-i va dărui bunul cel mai de preţ. Poseidon i-a dăruit calul, iar Atena măslinul, care avea să asigure prosperitatea locuitorilor. Ea a câştigat în felul acesta întrecerea şi a devenit patroana cetăţii Athenae, care-i poartă de atunci numele.

Atena era socotită protectoarea artelor frumoase, a meşteşugurilor, a literaturii şi a agriculturii, a oricărei acţiuni care presupunea ingeniozitate şi spirit de iniţiativă. Ea patrona viaţa socială şi cea statală, era sfătuitoarea grecilor adunaţi în areopag şi apărătoarea lor în războaie


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la