Sa mori tu?
Lista Forumurilor Pe Tematici
Sa mori tu? | Inregistrare | Login

POZE SA MORI TU?

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
deea_printesa din Dolj
Femeie
24 ani
Dolj
cauta Barbat
24 - 48 ani
Sa mori tu? / •LumeaParanormalului.dap.ro• / muma paduii~mitologie Moderat de LumeaParanormalului.dap.r, Saya:P
Autor
Mesaj Pagini: 1
WoxRr
Sa mori tu?!?

Din: craiova :x
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 2872
Muma Pădurii este un personaj din mitologia românească. În tradiţia populară românească este o vrăjitoare considerată o femeie urâtă, ce sperie oamenii, sihastră, locuind în adâncul pădurii. Sinonim cuvântului poate fi considerat Baba Cloanţă. Se pare că este prezentă în folclorul popoarelor slave sub numele de Baba Iaga.

Ea este adeseori prezentată ca duşmană a eroilor pozitivi, ca şi Zmeul sau Balaurul. Uneori acesta din urmă este prezentat ca fiu al ei.Muma Pădurii trăieşte singuratică în inima pădurilor adânci şi e caracterizată printr-o înfăţişare grotească, prin răutate şi mărginire. Eroul pozitiv o învinge însă întotdeauna.

La baza constituirii personajului au stat vechi credinţe magice, superstiţii sau reprezentări figurative ale forţelor naturii, care şi-au pierdut semnificaţia iniţială, căpătând numai o valoare poetică, fantastică

În judeţul Bistriţa Năsăud muma pădurii este prezentată ca fiind o făptură magică. Până acum 80 de ani, rapsozii populari ai locurilor spun că aceasta noaptea "ciuia" (adică striga, de obicei la lună şi că uneori se arăta la bordeiele celor ce locuiau aproape de pădure pentru a le cere pieptăn şi unt pentru a-şi face părul frumos şi lucios.Legenda spune că dacă erai vizitat de muma pădurii nu aveai voie să rosteşti mai mult de trei cuvinte. Dacă rosteai cel de-al patrulea cuvânt muma pădurii îţi lua glasul.Se mai spune că oricărui curajos care reuşea să o lege pe această făptură i se îndeplinea o dorinţă de către aceasta.


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la